Samarbetet

Samarbetet mellan klubbarna initierades av Björn och Mikael med visionen att få två huvudeffekter. Dels att golfaren, främst de på samarbetsklubbarna, att spela mer golf på andra banor. Vetskapen om att nya golfutmaningar skapar bättre golfare, vilket gynnar glädjen i spelet är också en drivkraft. Dels få till stånd en positivare utveckling av intäkterna på respektive bana. Samarbetet baserar sig på att intäkterna från Magic Golf Card fördelas utifrån beläggning på respektive bana/klubb.
Det som glädjer & utvecklar dig som golfare gynnar Golfen i stort!

Björn af Klercker

Jur kand, DIHM Marknadsekonom och PGA utbildad tränare.

Björn har arbetat med golf både professionellt och ideellt sedan mitten av 1980-talet. Först som klubbdirektör och tränare på Katrineholms Golfklubb som fortfarande är hemmaklubben.

På 1990 talet arbetade Björn som manager åt bland annat Liselotte Neumann, Helen Alfredsson, Annika Sörenstam, Ove Sellberg Robert Karlsson och Pierre Fulke och nu åt Madelene Sagström. Björn har också varit med och organiserat cirka 30 Europatourtävlingar som Scandinavian Masters, Gislaved Ladies Open, Haninge Ladies Open, Compaq Open, Göteborg Masters, Helsingborg Open och senast Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson på European Challenge Tour.

På den ideella sidan har Björn suttit i styrelsen för Katrineholms Golfklubb i åtta år och är numer ordförande i klubbens anläggningskommitté.

Han började spela golf i mitten av sextiotalet och har för närvarande 7,5 i handikapp. Målsättningen med årets golf är att spela mer både på hemmaklubben och på andra banor. Björn hoppas att Magic Golf Card också kan få dig att spela mer på andra banor och på så sätt bli en bättre golfare.

Mikael Gyllenhammar

Civilingenjör från Chalmers

Mikael har arbetat inom IT-sektorn, varit entreprenör inom golfen och startat upp flera bolag sedan sin examen från Chalmers 1986. Citat från Mikael  ”jag har den senaste tiden haft förmånen att utveckla och förändra bolag både inom den privata och offentliga sektor”. För närvarande aktiv som konsult och sitter i några bolagsstyrelser. Mikael är golfbanearkitekt med erfarenheter sedan 80-talet, har arbetet med Jack Nicklaus i St Petersburg mm.

På den ideella sidan har Mikael suttit i ideella styrelser sedan studietiden, företrädelsevis i idrottsföreningar framför allt en längre tid som Ordförande för Chalmers Golfklubb fram till 1992. Chalmers Golfbana initierades av Mikael och hans vän Johan Henrikson. De designade och byggde banan och den invigdes 1991. Därefter engagerade sig Mikael i Melleruds GK samt nu senast Lycke Golfbana, som invigdes 2005. För närvarande aktiv genom att stötta hemmabanan Lycke i anläggnings kommitté.

Mikael började spela golf i mitten av sjutiotalet och har för närvarande 7,3 i handikapp. Målsättningen med årets golf är att bli bättre på närspelet och spela mer på andra banor. Mikael är övertygad om att Magic Golf Card kan få dig att utveckla din golf genom att spela mer på andra banor.

Kontakta oss direkt